Hív az erdő

Home made töltött túró rudi

Amikor a túra gasztronómiám olyan szintű mélyrepülésbe kezdett, hogy a szendvicsgyártás maceráit megspórolva inkább rendelt pizzát vittem az egyik kirándulásra; úgy éreztem, itt valamit már lépni kell. Így született meg ez a narancszselével töltött túró rudi.

01készrudi   Hozzávalók:

  • zsírszegény túró
  • szteviol glikozid édesítő (vagy xilit, vagy cukor)
  • étcsokoládé
  • citrom
  • narancs
  • zselatin

Elkészítés:

A túrót villával összetörjük, majd ízlés szerinti mennyiségű citromlével és édesítővel/cukorral ízesítjük. Rögösebb és krémesebb túrók is kaphatók, így nem biztos, hogy a masszánk kapásból formázható állagú lesz. Semmi vész, egy pici joghurttal, vagy éppen kókuszreszelékkel segíthetünk ezen (értelemszerűen, ha túl folyós, akkor jön jól a kókuszreszelék, ha pedig nem áll össze, akkor a joghurt).

Döntsük el, hogy hány túró rudit szeretnénk készíteni, és ezt a számot szorozzuk be kettővel, majd osszuk el ennyi részre a masszát! Tehát ha 2 túró rudi a vágyunk, akkor 4 részre kell elosztani az anyagot. Egyébként a képen látható rudi kb 10 dkg túróból készült. Minden kis adagból formázzunk hengereket. Ezután, hogy a tölteléknek legyen helye, készítsünk mélyedést mindegyik hengerbe. Én ezt szívószállal oldottam meg, de hurkapálcát is el tudok képzelni erre a célra.

02 1. lépés

A töltelék úgy készült, hogy kifacsartam egy narancs levét, és hozzákevertem kb. 1 teáskanál zselatint. Kevergetés közben felforraltam, majd hűlni hagytam. Azért, hogy a töltelék ne nagyon folyjon ki, a hengerek végét el kell barikádozni, én ezt poháralátéttel oldottam most meg.

03izé

Amikor a narancsos töltelék valamennyit szilárdult, kiskanállal beletöltögettem a mélyedésekbe.

04izé

Amíg a töltelék elszilárdulgatott magában, felolvasztottam az étcsokoládét. Vizet melegítettem, a vízbe pedig beletettem egy főzőpoharat. Ebbe beletördeltem a csokit, és kevergetve hagytam felolvadni. Ezután, mikor a töltelék kellőképp megszilárdult, összeillesztettem a 2 fél túró rudit, és henger formájúra igazgattam, majd bevontam az étcsokoládéval. Ezután mehet a hűtőbe, és 1-2 óra múlva fogyasztható.

Narancszselé helyett el tudom képzelni sűrűbb lekvárokkal, nutellával, darált dióval is.

01készrudi

 

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!